Szokások, melyek magas szintű teljesítményt eredményeznek

Szokás#1: Törekedj a tisztánlátásra

 1. Világosan lásd magad előtt a jövődet és állíts fel egyértelmű célokat a következő négy területet illetően: a saját személyiséged, a többi emberrel való kapcsolatod, a képességeid/szakértelmed és a szolgálat.

  Ebben segít, ha minden nap felteszed magadnak a kérdést, hogy ki akarsz lenni, hogy kívánsz együttműködni másokkal, milyen képességeidet szükséges továbbfejlesztened ahhoz, hogy nyerhess a jövőben és miként eszközölhetsz változást és nyújthatsz kiváló szolgáltatást. Burchard azt ajánlja, hogy sohase lépj bele egyetlen helyzetbe se anélkül, hogy előtte át ne gondolnád ezeket.

 2. Dönts arról, hogy milyen érzést szeretnél átélni

  Gyakran kérdezd meg magadtól: "Mi az az elsődleges érzelem, amit bele szeretnék vinni ebbe a szituációba, és mi az az elsődleges érzelem, amelyet magammal szeretnék vinni ebből a helyzetből?" Ne várd meg, amíg az érzések rád telepednek; te magad válaszd meg és generáld azokat az érzéseket, amelyeket gyakran szeretnél átélni és megosztani másokkal.

 3. Szelektáld ki a kevésbé fontos dolgokat

  Ne gondold, hogy mindent, ami teljesíthető, ténylegesen fontos is elvégezni. Nézd át az elkövetkező hónapokat és projekteket, és válaszd ki azokat, amelyek lelkesedést, kapcsolódást és elégedettséget hozhatnak az életedbe - és tölts ezekkel több időt. Mindig  tedd fel magadnak a kérdést: "Miként tehetem önmagam számára jelentőségteljessé a megtett erőfeszítést?"

 

Szokás#2: Teremts energiát

 1. Enyhítsd a feszültséget és tűzz ki célokat

  Alkalmazz olyan rutinokat, amelyek alkalmasak arra, hogy két tevékenység között újra feltöltődj energiával. Egy lehetséges mód erre az, ha behunyod a szemedet és mélyeket lélegzel, elősegítve ezzel, hogy ellazuljon a tested, és megtisztuljon az elméd a feszültséget okozó gondolatoktól. Ezt próbáld meg megismételni legalább óránként egyszer. Abban a pillanatban, amikor érzed, hogy kiengedett a feszültség, fogalmazd meg magadnak egyértelműen, hogy milyen céllal vágsz bele a soron következő tevékenységbe, nyisd ki a szemedet, majd energiával telve és a célra fókuszálva vágj neki a munkának.

 2. Élvezd, amit csinálsz

  Tudatosan válaszd meg azt, hogy milyen energiákat viszel a napjaidba, az életed különféle helyzeteibe. Különösen figyelj arra, hogy örömmel végezd a feladataidat. Lásd magad előtt, hogy milyen pozitív végkifejlethez vezethet az aktuális tevékenyéged, olyan kérdéseket tegyél fel magadnak, amelyek pozitív érzelmeket keltenek benned, és ügyelj rá, hogy a naps folyamán végzett tennivalóid során tudj találni olyan mankókat, amelyek emlékeztetnek rá, hogy pozitívan állj a dolgokhoz és légy hálás, értékeld a kis dolgokat és a körülötted lévő embereket.

 3. Tedd rendbe az egészségedet

  Ha az életed adta kihívások megkövetelik tőled, hogy gyorsan tanulj, képes legyél megbirkózni a stresszel, legyél éber, tudj koncentrálni, fontos dolgokat tarts észben és amennyire lehet, sugározz pozitív hangulatot magadból, akkor elengedhetetlen, hogy komolyabban odafigyelj az alvásra, a mozgásra és az étkezésre. Működj együtt az orvosaiddal és más szakemberekkel annak érdekében, hogy a lehető legjobb egészségi állapotban legyél. Ugye pontosan tudod, hogy melyek azok a dolgok, amiket meg kell tenned ez ügyben - hát tedd meg őket!

 

Szokás#3: Tedd mások számára is fontossá, amit csinálsz

 1. Tudd, hogy kiknek van szüksége arra, hogy a legjobbadat nyújtsd

  Nem érhetsz el rendkívüli eredményeket anélkül, hogy úgy éreznéd, muszáj kihoznod magadból a legtöbbet önmagadért és másokért. Mostantól minden egyes alkalommal, amikor leülsz az asztalodhoz, tedd fel magadnak a kérdést: „Kik azok, akiknek a legnagyobb szükségük van ma arra, hogy a legjobbamat nyújtsam? Vannak-e az identitásomnak olyan, számomra fontos alkotóelemei, amelyekkel akkor cselekszem összhangban, ha ma is eredményesen teszem a dolgom?” Vedd számba azokat a környezeted által diktált kötelességeket is, melyek szintén arra szólítanak fel, hogy ma is tegyél a céljaidért.

 2. Konkretizáld a miért-et

  Amikor kimondasz valamit, az sokkal valóságosabbá és fontosabbá válik számodra. Mondd ki hangosan a választ a miért-re önmagadnak, és oszd meg másokkal is. Ez motiválni fog téged abban, hogy a vállalásaidnak megfelelően éld az életedet. Tehát legközelebb, amikor növelni szeretnéd annak valószínűségét, hogy valamit megtegyél, deklaráld önmagad és mások előtt is, hogy mit és miért szeretnél megvalósítani.  

 3. Turbózd fel a csapatodat

  Mind az érzelmek, mind pedig a kiváló teljesítés könnyen átragadhat másokra, ezért fontos, hogy tölts minél több időt a legpozitívabb attitűddel rendelkező és legsikeresebb kortársaiddal, rajtuk keresztül pedig kezdj el felépíteni egy téged támogató, és kibontakozásodhoz teret biztosító emberekből álló társas hálózatot. Kérdezd meg magadtól: „Hogyan érhetem el, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozhassak a készülő projektemen? Miként ösztönözhetek másokat arra, hogy még magasabb színvonalon tegyék a dolgukat?”


Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Bővebben  Elfogadom