Sportpszichológia konzultáció gyerekeknek


A fejlődés és a siker mindig egy folyamat eredménye, amihez én a megbízható támaszt nyújtom számodra.


Fontos tudni, hogy minél fiatalabb korban válik a mentális felkészülés a sport természetes, a fizikaival párhuzamos és egyenrangú részévé, annál profibban képes a sportoló annak eszköztárát alkalmazni, és hatékonysága annál stabilabban tud megmutatkozni. Ebből következően érdemes minél előbb, még bármely konkrét nehézség megjelenése előtt elkezdeni ezt a munkát.

Természetesen előfordul, hogy egy máshogyan megoldhatatlannak tűnő probléma okán merül fel a sportpszichológiai támogatás lehetősége. A sportoló gyerekek/fiatalok gyakran hasonló nehézségekkel kerülnek szembe, mint a felnőtt sportolók, így például azt tapasztalhatják ők vagy a körülöttük lévő felnőttek, az edző(k) vagy a szülő(k), hogy: 

 • az izgalom, az izgatottság szorongássá válik a versenyen, és nem nyújtja azt a teljesítményt, ami az edzés alapján elvárható lenne,
 • csökken a sporttevékenységhez kapcsolódó motivációja, vagy folyton hullámzó a lelkesedése,
 • nem tudja igazán, hogy mik a jövőbeli tervei, céljai az adott sportágban,
 • nehezére esik koncentrálni, nem tud az adott feladatra összpontosítani,
 • nincs kellő önbizalma, vagy valamilyen ok miatt visszaesett az önmagába vetett hite, és ez a sportbeli teljesítményén is érződik,
 • nehezen fejezi ki magát, nem megfelelő a kommunikációja,
 • esetenként konfliktusokba keveredik a csapattársaival, az edzőjével.

Emellett azonban felmerülhetnek az életkori sajátosságokból adódó nehézségek, így például:

 • segítséget igényel a sporttevékenységgel járó elfoglaltságok és az iskolai követelmények teljesítésének összehangolása terén, vagy
 • serdülőkorban nem találja a helyét a világban, így a sportban sem, esetleg ezzel együtt csökken az önbizalma.

 

Felőttekkel folytatott sportpszichológiai munka jellemzőiről ide kattintva olvashatsz.

 

Azzal együtt, hogy a nehézségek sokszor hasonlóak a felnőttekéhez, a gyermek- vagy serdülőkorú sportolók esetében mindenképpen figyelembe kell vennünk speciális életkori sajátosságaikat, és ezeknek megfelelően kell adaptálni a különféle módszereket, technikákat, valamint a velük folyatott kommunikációt is.

A sport és a teljesítményfokozás területére specializálódott szakpszichológusként, pedagógia szakot végzettként, valamint gyakorló tanácsadóként mind a szakmai tudásom, mind a tapasztalatom segít abban, hogy rálássak ezekre a jellemzőkre, és nekik megfelelően alakítsam a folyamatot.

Mindemellett alapvetőnek tartom, hogy a szakmai irányelveket betartva, szigorú etikai szabályokat követve végezzem ezt a munkát. Ebből következően minden esetben a szülőket mindvégig bevonva, a folyamat legelején és közben is időről-időre velük konzultálva, szoros együttműködésben zajlik a munka.

 

Gyermekekkel folytatott konzultáció esetén az egyéni konzultációs ülések hossza 60 perc/alkalom.

A konzultáció díja 12.000 Ft/alkalom. 

Gyermekkel zajló munka során a legelső konzultációs ülés a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Ennek során megtörténik a gyermek sportmúltját, jelenlegi sportbeli helyzetét és az észlelt problémát feltáró interjú felvétele a szülőkkel, továbbá tisztázzuk a célokat és egyeztetjük a kereteket. 

Az első szülőkonzultáció hossza 90 perc, díja 15.000 Ft. A további szülőkonzultációk díjmentesek.

 

Csoportokkal, csapatokkal, egyesületeknél végzett sportpszichológiai tanácsadás, illetve külső helyszínen folyó munka esetében a díjszabás mindig egyedi elbírálás szerint, közös megegyezés alapján történik. Érdeklődni, árajánlatot kérni a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeken lehet.

 

Kedves Érdeklődő!
Kérem, hogy a weboldalon keresztül üzenetben vagy emailben vegye fel velem a kapcsolatot, mert napközben nem tudom felvenni a telefont. Az üzenetekre és emailekre 48 órán belül válaszolok.
A konzultációk jelenleg mindannyiunk biztonsága érdekében ONLINE formában érhetők el.
Együttműködését köszönöm!

 

Jelentkezz konzultációra az alábbi néhány adatod megadásával!

 

 

 

Írásaim • A sikeres csapatok titka

  Sandy Gordon elismert sportpszichológus, aki ausztrál és indiai csapatokkal is dolgozott, egyetemen tanít és számos workshopot és kurzust tart világszerte a teljesítményfokozás lélektanáról. Véleménye szerint az elmúlt évek csoportdinamikával kapcsolatos tudományos kutatásai három olyan tényezőre világítottak rá, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy sportcsapat egysége hosszan fenntartható, működése hatékony, teljesítménye pedig kimagasló legyen.

  Tovább
 • MASZ Sportegészségügyi Konferencia beszámoló: Sporttudatosság

  2017. november 18-án részt vettem a Magyar Atlétikai Szövetség által szervezett Sportegészségügyi Konferencián, amelyet a Testnevelési Egyetemen tartottak. A következőkben az ott hallott előadásokról írott beszámolóimat olvashatjátok.

  Tovább
 • Télen is választhatsz sportot!

  2018. január 27-én újra Téli Sportágválasztó!

  Tovább
 • A szorongásról: fogalom, típusok, tünetek

  A szorongásról írt sorozatom első részében a szorongás fogalmát, típusait és tüneteit járom körbe. 

  Tovább


Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Bővebben  Elfogadom